Panton logo

Ontwerpen van medische disposables

Medische disposables zijn vaak onmisbaar voor het veilig uitvoeren van medische behandelingen. Om een betrouwbare en betaalbare disposable te ontwikkelen combineert Panton kennis van materialisatie, techniek en toepassing. Panton ontwikkelt veilige disposables met oog voor de gebruikers en de business case.

Ventrain

Veilig handmatig beademen

Met Ventinova Medical ontwikkelde Panton Ventrain, het eerste en kleinste nood­beademingsapparaat ter wereld. Met duim en wijsvinger kan een arts de beademing doseren bij een patiĆ«nt wiens luchtweg is geblokkeerd. Omdat Ventrain lange tijd in de hand gehouden dient te worden is tijdens de ontwikkeling veel aandacht besteed aan de ergonomie van het product.

Oogpincet

Vertrouwde controle tegen lagere kosten

Dit oogpincet geeft de gebruiker het gevoel en de controle van een herbruikbaar metalen pincet voor de prijs van een disposable kunststof pincet. Door de slimme opbouw en de constructie van de onderdelen kan het pincet kostenefficiƫnt in massa geproduceerd en geassembleerd worden.

OK-Tray

Overzichtelijke medicatievoorbereiding

Jaarlijks worden er nog veel fouten gemaakt bij de medicatietoediening in ziekenhuizen. Panton heeft samen met Gery Laarman, anesthesiemedewerker in de Isala Klinieken Zwolle, een medicatietray ontwikkeld. De OK-Tray is een disposable kunststof tray waarin spuiten en ampullen, die gebruikt worden voor de anesthesie bij operaties, klaargemaakt en overzichtelijk klaargelegd kunnen worden.