Panton logo

Ontwerpen voor gedragsverandering

Soms kunnen hulpmiddelen mensen steun in de rug bieden om een gezondere leefstijl vol te houden of veilig te werken. Panton zet persuasive design in om samen met gedragswetenschappers ondersteunende hulpmiddelen te ontwikkelen.

Obli

Helpt voldoende te drinken

Obli ondersteunt mensen om gedurende de dag voldoende te drinken. In het ontwerp van Obli hebben we een aantal krachtige persuasive principes verwerkt. De eenvoudige gebruiksinterface, de visuele feedback en de mogelijkheid tot monitoring via een app, dragen sterk bij aan de inmiddels aangetoonde werking van Obli.

De speeltuinbende

Samen spelen

Samen met NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) heeft Panton de Speeltuinbende opgericht. Kinderen, met en zonder beperking, testen samen speeltuinen op hun toegankelijkheid. Door op verschillende manieren de sociale omgeving te betrekken en de Speeltuinbende een stoere identiteit mee te geven, worden kinderen verleid om samen te spelen.

Sam

De toegankelijke speeltuin

Om kinderen met en zonder beperking samen te laten spelen dienen speeltuinen toegankelijk te zijn voor kinderen met en zonder beperking. Sam, de serie hulpmiddelen die Panton hiervoor ontwikkelde, is leuk om mee te spelen en maakt verschillende plekken bereikbaar en veilig voor kinderen met een beperking.