Panton logo

Ontwerpen voor medische beslissingen

Zorgprofessionals hebben te maken met veel regels en richtlijnen, die ze snel en adequaat moeten kunnen toepassen in lastige en stressvolle situaties. De middelen om een goede beslissing te kunnen nemen zijn niet altijd voorhanden. Wij geloven dat design hierbij kan ondersteunen.

Delierapp

Checklist om delirium te voorkomen

Het gebruik van goede checklists kan levens redden. De Delierapp, die Panton ontwikkelde, biedt IC-verpleegkundigen en IC-artsen, aan het bed van de patiƫnt, een inzicht in de aandachtspunten en instructies voor de benodigde handelingen ter preventie van een delirium.

Veiligheidswaaier

Richtlijnen op zakformaat

Verplegend personeel wordt geacht te handelen volgens protocol. De grote hoeveelheid protocollen vormt een uitdaging in de praktijk. Panton ontwierp voor Isala meerdere veiligheidswaaiers. Protocollen zijn vertaald naar praktische kaartjes op zakformaat.

CE-Tool

Wetgeving begrijpelijk gemaakt

Wetgeving rondom medische hulpmiddelen is complex en dit vergt tijdige en zorgvuldige beslissingen van ondernemers. Panton en IT-ontwikkelaar Netbasics sloegen de handen ineen en ontwikkelden www.cetool.nl. Door vragen te beant­woorden over een nieuw te ontwikkelen hulpmiddel of app, leidt deze informatieve website de ondernemer langs de belangrijkste stappen in de richtlijn die nodig zijn om een CE-markering te krijgen.