CoPiloot_Longaanvalapp_Panton

2 juli 2020

Artikel geeft inkijkje in de ontwikkeling van app CoPiloot

Vier jaar wetenschap, design en IT-ontwikkeling in één artikel.

Zou een mobiele app (Copiloot) patiënten met COPD kunnen ondersteunen in het aanleren van vaardigheden op het gebied van zelfmanagement en de impact van een longaanval kunnen verminderen?

In het onlangs gepubliceerde artikel geeft het onderzoeksteam van CoPiloot antwoord op deze vraag. Het artikel geeft een compleet overzicht van de stappen die gezet zijn in de ontwikkeling van de app, waaraan ook Panton een bijdrage heeft geleverd. Voor de ontwikkeling is een User Centred Design aanpak gevolgd. De app sluit goed aan bij de behoeften en voorkeuren van de eindgebruikers, zoals blijkt uit het onderzoek. De aanpak, zoals beschreven in het artikel, kan gebruikt worden door onderzoekers en ontwerpers voor toekomstige eHealth interventies.

Panton feliciteert het onderzoeksteam van CoPiloot (Yvonne Korpershoek, Jaap Trappenburg PhDSander HermsenLisette Schoonhoven en Marieke J. Schuurmans) met hun publicatie in Journal of Medical Internet Research. Het artikel laat goed zien hoe design en wetenschap hand in hand kunnen gaan in de ontwikkeling van evidence-based interventies.

Het wetenschappelijke artikel is te lezen via: https://www.jmir.org/2020/6/e15449/

Panton_Longaanvalapp_Copiloot_UMCU_Ontwerptraject

Meer weten?

Wil je meer weten over de ontwikkeling van eHealth?
Neem dan contact op met Jochem Wilson : 0031 570 64 02 77  of mail.