Ingeborg Griffioen

26 april 1971 – 13 april 2022

Ingeborg Griffioen

26 april 1971 – 13 april 2022

In liefdevolle herinnering

Het doet ons pijn dat onze geliefde collega en oprichter van Panton, Ingeborg Griffioen, is overleden. Ze is op 13 april het leven uit geschommeld* in berusting en in verbinding met de mensen die zij lief heeft en die haar lief hebben.

Vorig voorjaar hoorde Ingeborg dat zij borstkanker had. Van dichtbij hebben we meegemaakt hoe krachtig zij haar behandeling heeft doorstaan. En hoe zij dit mede vormgaf. Eind december waren de vooruitzichten nog hoopvol. Maar begin januari werden onbehandelbare uitzaaiingen in haar hoofd vastgesteld. ‘De landing is ingezet’. Zo omschreef zij dit moment in de woorden van haar wijlen echtgenoot Wouter.

In de afgelopen 3 maanden tastte de medicatie haar lichaam zo sterk aan dat ze besloot haar ’haperende vliegtuigje*’ aan de grond te zetten. In deze periode hebben we nog veel dierbare momenten met Ingeborg gehad die wij, Pantonners, altijd zullen koesteren.

Ingeborg initieert en inspireert. Ze heeft 17 jaar geleden Panton opgericht om met haar vaardigheden als ontwerper en op haar eigen wijze bij te dragen aan uitdagingen in de zorg. Tot op de dag van haar overlijden zette ze zich hiervoor in. In de loop der jaren heeft zij een prachtig team van ontwerpers bij elkaar gebracht die haar passie delen, en die samen Panton vormen.

Panton zonder Ingeborg was tot vorig jaar een onvoorstelbare gedachte. Hoewel we nu zonder Ingeborg verder gaan, zal ze altijd met Panton verbonden zijn. In gedachte, als stem in ons achterhoofd en in de concepten die ze ontwikkeld heeft, zoals Metro Mapping. Maar ook fysiek zal ze bij ons aanwezig zijn. Als afscheid heeft ze ons een contrabas geschonken, moeder der strijkinstrumenten, de grondtoon van het ensemble.

We gaan Ingeborg ontzettend missen en hopen haar inspiratie te blijven voelen.

Het Panton team,
Beatrijs, Ben, Céline, Jasper, Jochem, Joris, Juliëtte, Mario, Ruben, Thamar, Yvonne

* Tijdens haar ziekte hield Ingeborg een blog bij; leefmeemetingebee. Ze maakte daarin gebruik van treffende metaforen en beeldspraak om uiting te geven aan de vele gevoelens en uitdagingen waar je als patiënt mee te maken krijgt.

Alle blogberichten zijn gebundeld in een boekje dat  verspreid is tijdens de afscheidsdienst. Via onderstaande link is dit boekje als PDF te downloaden.

Download het boekje Leef mee met Ingebee

Als afscheid schonk Ingeborg deze contrabas aan het Panton team.