Designers for healthcare
18 October 2018

Beter gezond

Met de beter gezond app

Met het Radboudumc hebben Tabula Rasa, Tremani en Panton de Beter Gezond app ontwikkeld. Het Radboudumc wil met Beter Gezond patiënten met kanker ondersteunen om hun leefstijl aan te passen en hen inzicht geven in het effect van hun eigen leefstijl op hun behandeling of prognose.

Er is steeds meer bekend over de positieve invloed van een gezonde leefstijl ook na de diagnose kanker. Toch is het geen standaard onderwerp van gesprek tussen patiënten en artsen. Beter Gezond wil daar verandering in brengen. Er starten nu pilotstudies voor patiënten met hoofd-halskanker, darmkanker of een erfelijk verhoogd risico op kanker. De app is hierbij een van de hulpmiddelen.

Met de Beter Gezond-app krijgen patiënten een steuntje in de rug om hun leefstijl gezonder te maken. De app helpt om op een praktische en haalbare manier gezondere gewoontes aan te leren, zoals meer bewegen, geen of minder alcohol drinken of op een gezond gewicht komen. Daarnaast bevat hij tips en wetenschappelijke feiten over leefstijlverandering na de diagnose. De app is gelanceerd in de Appstore en de Play store, zodat patiënten en artsen in de pilotstudies ervaring met de app kunnen opdoen.

Tabula Rasa leverde de strategie op basis van gedrags- en communicatiewetenschap, Tremani bouwde de app en Panton verzorgde het design, de gebruiksflow en de user-interface.

Want to contribute to society together?
Get in touch with Mario de Zeeuw