Designers for healthcare
28 September 2018

CE certificering voor Evone®

Ventinova ontvangt CE certificering

We zijn er trots op om te kunnen melden dat Ventinova CE certificering heeft ontvangen voor het revolutionaire Evone® beademingsapparaat. Panton is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest in het ontwikkeltraject en feliciteert Ventinova van harte met deze mijlpaal.

Evone® maakt gebruik van de door Ventinova gepatenteerde beademingstechniek. Deze maakt het mogelijk om zowel de ingeademde als de uitgeademde lucht volledig te controleren tijdens de kunstmatige beademing van een patiënt. Hierbij wordt de in- en uitademing actief ondersteund door de beademingsgassen in de longen te blazen en er actief weer uit te zuigen.

De beademing wordt gerealiseerd door een ultra dun lumen met een buitendiameter van slechts 4,4 mm, dit in tegenstelling tot de gangbare slangen met buitendiameter van 10,0 mm. Dit geeft de chirurg extra werkruimte bijvoorbeeld bij ingrepen in en rond de luchtwegen.

Er zijn studies die uitwijzen dat deze techniek de anesthesioloog niet alleen volledige controle over de beademing geeft, maar dat deze beademingstechniek mogelijkerwijs ook zou kunnen leiden tot minder longcomplicaties bij de kunstmatige beademing van patiënten. Hiernaar is nog meer onderzoek nodig en dit wordt momenteel uitgevoerd.

Panton ontwikkelde al eerder Ventrain met Ventinova, het eerste en kleinste nood­beademingsapparaat ter wereld. Nu is Panton nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Evone® en is verantwoordelijk geweest voor het industrieel en mechanisch ontwerp van het beademingsapparaat alsook het ontwerp van de grafische userinterface. Daarnaast heeft Panton de kunststof disposable van Evone® ontwikkeld.

In de komende maanden worden een aantal klinische studies uitgevoerd in diverse Europese ziekenhuizen. In 2018 zal Evone® commercieel verkrijgbaar zijn voor ziekenhuizen in CE landen.

Want to contribute to society together?
Get in touch with Mario de Zeeuw