ontwerpers voor de zorg
28 september 2017

App voor hooikoorts wint beste App-idee

(H)app jij het beste idee voor jouw DZ?

Begin 2017 heeft het Deventer Ziekenhuis haar medewerkers opgeroepen hun beste app-idee in te zenden, onder het mom van “(H)app jij het beste idee voor jouw DZ?”. Medewerkers werden opgeroepen om in multidisciplinaire teams van maximaal vijf personen een app-idee te ontwikkelen dat een zichtbare verbetering levert aan de kwaliteit van zorg voor de patiënt.

Het enthousiasme bleek ongekend groot, de oproep leverde maar liefst 46 inzendingen op. Uit deze 46 inzendingen werd een selectie gemaakt van 10 veelbelovende ideeën. Panton heeft samen met de Appbakkers, onze partner voor app development, de medewerkers van het Deventer Ziekenhuis ondersteund bij het uitwerken van hun ideeën tijdens twee workshops. De workshops vonden plaats in het Creative Lab van Panton. Tijdens de workshops werden gebruikersbehoeften in kaart gebracht en werden de eerste ideeën uitgewerkt op grote schetsvellen. Aan het einde van de workshop werden de ideeën vol enthousiasme aan elkaar gepresenteerd.

Uit de 10 veel belovende ideeën zijn drie ideeën genomineerd. De drie ideeën waren een app voor kinderen met hooikoorts, een app gericht op geboortezorg in de regio Salland en een app voor het in balans houden van de waterinname voor hartpatiënten. Panton heeft de drie ideeën uitgewerkt tot gevisualiseerde concepten.

In de vorm van een pitch mochten de drie teams hun idee presenteren aan een publieksjury. De winnaar is de app voor kinderen met hooikoorts geworden. Inmiddels is Panton samen met de Appbakkers gestart met de ontwikkeling van deze app. Tijdens de spreekuren van het ziekenhuis worden patiëntjes betrokken bij de ontwikkeling van de app. De lancering is te verwachten in januari 2018. Ruim op tijd voor het hooikoortsseizoen.

Samen de zorg verbeteren?
Neem contact op met Mario de Zeeuw