ontwerpers voor de zorg
2 juli 2020

Artikel over app CoPiloot gepubliceerd

Vier jaar wetenschap, design en IT-ontwikkeling in één artikel.

Zou een mobiele app (Copiloot) patiënten met COPD kunnen ondersteunen in het aanleren van vaardigheden op het gebied van zelfmanagement en de impact van een longaanval kunnen verminderen?

In het onlangs gepubliceerde artikel geeft het onderzoeksteam van CoPiloot antwoord op deze vraag. Het artikel geeft een compleet overzicht van de stappen die gezet zijn in de ontwikkeling van de app, waaraan ook Panton een bijdrage heeft geleverd. Voor de ontwikkeling is een User Centred Design aanpak gevolgd. De app sluit goed aan bij de behoeften en voorkeuren van de eindgebruikers, zoals blijkt uit het onderzoek. De aanpak, zoals beschreven in het artikel, kan gebruikt worden door onderzoekers en ontwerpers voor toekomstige eHealth interventies.

Panton feliciteert het onderzoeksteam van CoPiloot (Yvonne Korpershoek, Jaap Trappenburg PhDSander HermsenLisette Schoonhoven en Marieke J. Schuurmans) met hun publicatie in Journal of Medical Internet Research. Het artikel laat goed zien hoe design en wetenschap hand in hand kunnen gaan in de ontwikkeling van evidence-based interventies.

Het wetenschappelijke artikel is hier te lezen.

Meer weten?
Neem contact op met Mario de Zeeuw