ontwerpers voor de zorg
6 februari 2017

Nooit meer wakker liggen door gesnurk

De ontwikkeling van de anti-snurk wearable

Na een lange dag is het laatste wat je wil, wakker liggen door het gesnurk van je bedpartner. Een por in de zij zorgt dat de partner zich omdraait en stopt met snurken, maar na een tijdje begint het weer opnieuw.

De anti-snurk wearable, Sleep.ai, die we samen met de Rockstart startup Bruxlab ontwikkelen, zorgt ervoor dat de snurker stopt, vóórdat de partner wakker wordt. Ter vervanging van de duw die de bedpartner op de schouder geeft, zorgt een trilling van de wearable om de arm ervoor dat de snurker zich omdraait en stopt met snurken.

De data-analisten van Bruxlab ontwikkelden de algoritmes en elektronica, Panton ontwierp de wearable. Deze bestaat uit een compacte case in een comfortabele band die ’s nachts om de arm gedragen wordt. Wanneer de app op de telefoon gesnurk in de slaapkamer detecteert, zendt deze een signaal naar de wearable waarna deze gaat trillen.

Een uitgebreide trendanalyse en designstudie hebben de basis gevormd voor een ontwerp dat comfort en betrouwbaarheid uitstraalt. Het ontwerp wordt als aansprekend ervaren door de voornamelijk mannelijke doelgroep. Daarnaast is in het ontwerptraject nadrukkelijk aandacht besteed aan de selectie van comfortabele en ademende stoffen met de gewenste uitstraling. Inmiddels is het doelbedrag van de crowdfunding-actie op Indiegogo al ruimschoots gehaald, wat de weg opent voor de doorontwikkeling van de wearable.

Meer weten?
Neem contact op met Joris Swaak