ontwerpers voor de zorg
28 februari 2018

Panton en U CREATE op tv

4 maart 2018

Op zondag 4 maart om 12.00 uur zijn U CREATE en Panton te zien in het programma ‘Ondernemen doen we Zo’ van RTL7. Het ondernemersprogramma belicht in de aflevering creatief ondernemerschap met een item op locatie bij ons in Deventer. U CREATE schuift aan bij het tafelgesprek in de tv-studio.

Bij Panton werken we met een team ontwerpers aan innovaties die mensen in staat stellen betere zorg te verlenen of te krijgen. Mario licht in het item toe hoe ontwerpers in staat zijn om te doorgronden wat gebruikers nu echt willen. Vaak is dat net iets anders, dan wat klanten zelf in gedachten hadden. Het item, opgenomen bij ons in de Muntentoren, laat zien hoe de app AllerGoGo werd ontwikkeld in samenwerking met het Deventer Ziekenhuis. De app helpt kinderen bij het signaleren en begrijpen van hun symptomen van hooikoorts. Als kinderen herkennen welke hooikoortsklachten zij hebben, biedt de app advies over de juiste medicatie die daarbij hoort. Een ander product dat aan bod komt is Evone, een beademingsapparaat ontwikkeld met Ventinova. Dit product met complexe technologie maar gebruiksvriendelijke interface stelt artsen in staat patiënten te beademen door een lumen (slang) van slechts enkele millimeters in doorsnede. Dit heeft grote voordelen voor zowel de arts als de patiënt.

Bij het tafelgesprek in de studio schuift Walter Amerika, connector in chief bij U CREATE, aan. Hij vertelt over de verbindende rol die U CREATE speelt voor iedereen, creatieve ondernemers, starters, onderzoekers en studenten, die aan de slag willen met ontwerpen in de zorg. Dit is een breed, nieuw vakgebied dat zich uitstrekt van productontwerp tot game- en appdesign, service design en ontwerp van campagnes voor gedragsverandering. Vanuit een groot netwerk en inzicht in de vraag en het aanbod van beide sectoren, zorgt U CREATE voor een versnelling van innovatie, de aanwas van jong ontwerptalent en de juiste kennis over de nieuwste ontwerpmethodes in zorg en welzijn. Met onze uitgebreide kennis en ervaring met ontwerpen in de zorg is Panton één van de zes MKB-partners van U CREATE. Met deze creatieve coalitie zetten wij ons sinds 2018 gezamenlijk in voor een betere vormgeving van de zorg van morgen. Het doel van alle inspanningen van het expertisecentrum, zijn kort samen te vatten met de woorden waarmee ook Mario het item opent: “Ontwerpers zijn in staat om te doorgronden wat gebruikers nu echt willen.”

Samen de zorg verbeteren?
Neem contact op met Mario de Zeeuw