ontwerpers voor de zorg
2 februari 2022

Persoonlijk woord van Ingeborg

Oprichter van Panton

In onze nieuwsbrief eind vorig jaar gaven we aan dat 2021 een bewogen jaar was. Voor de zorg én voor Panton. Naast de grote impact van corona op de zorg, onze geliefde markt, hielden we ook ons hart vast om een andere reden. Ik volgde afgelopen jaar zware behandelingen om triple negatieve borstkanker in mijn lichaam tegen te gaan. We hadden hoop, omdat het leek te lukken deze zeer agressieve kanker een halt toe te roepen. Tot onlangs bleek dat het zich fors had uitgezaaid en sterven op korte termijn onvermijdelijk is.

Naast ontwerper, oprichter van Panton en design researcher voor de zorg, werd ik de afgelopen 5 jaar ook mantelzorger en patiënt. Mijn echtgenoot kreeg alvleesklierkanker waar hij in 2018 aan overleed. In het voorjaar van 2021 werd ik patiënt. Een bijzondere, soms moeilijke, maar ook leerzame reis die me deed beseffen hoe kwetsbaar, maar ook mooi, rijk en waardevol het leven is. Ik kijk terug op een leven van ruim 50 jaar vol vreugde, liefde en zingeving.

In die jaren mocht ik ook getuige zijn van imposante groei. Toen ik door de rol van mantelzorger me niet meer voor de volle 100% kon inzetten voor het innoveren voor de zorg, stonden mijn collega’s direct klaar. Zij pakten door met minstens dezelfde bevlogenheid. Mario, die ik eind 2016 als algemeen directeur inschreef bij de KvK, bekwaamde zich rap in deze totaal andere rol en maakte het volledig waar. Hierdoor kon ik mijn zieke echtgenoot de aandacht geven die ik wilde. Jasper toonde zich op mijn verzoek direct bereid de rechterhand en management backup van Mario te zijn en gaf Panton de volgende groei-impulsen mee. Ik zag beiden handelen, exploreren en groeien op een manier die mij zoveel vreugde en rust gaf.

Woensdag 19 januari was een feestdag voor mij: ook Jasper liet ik officieel inschrijven bij de KvK als gevolmachtigd directeur van Panton. Een rol die ook hem volop past. Een prachtig moment voor mij, dat voelt als een bezegeling van een periode waarin ik getuige mocht zijn van het volwassen en krachtig worden van mijn geliefde bedrijf Panton. Onderwijl zijn de voorbereidingen in volle gang voor Mario en Jasper om ook aandeelhouders van Panton te worden.

Na jaren vol plannen, organiseren, innoveren en leidinggeven, ligt er nu een ongewisse tijd voor me qua duur en verloop. Tijd waarin ik me, met meer rust en vrede dan ooit te voren in mijn leven, laat meevoeren in het volle besef van een rijk leven – rijk door allen die ik daarin heb gekend, me mee verbonden heb gevoeld en zal blijven.

– Ingeborg Griffioen