ontwerpers voor de zorg
10 oktober 2018

Toegankelijke informatie over erfelijke kanker

Voor zorgprofessionals en patienten

Professor Nicoline Hoogerbrugge van de afdeling Genetica van het Radboudumc had een website ontwikkeld om artsen te ondersteunen bij vragen over kanker en erfelijkheid. De website bood zakkaartjes voor artsen met informatie en tips, een verwijstest om na te gaan of een patiënt een verhoogd risico heeft om kanker te krijgen en animaties die meer uitleg geven over erfelijke kanker. Bezoekers waarderen de website en daarom klopte prof. Hoogerbrugge bij Panton aan omdat ze zocht naar een manier om de website voor meer geïnteresseerden geschikt te maken.

Gezamenlijk ontdekten we de volgende mogelijke verbeterpunten:

  1. De website wordt zowel door artsen als door patiënten bezocht, terwijl beide groepen een andere benadering en ook andere informatie nodig hadden. Er is daarom behoefte aan een heldere interface en nieuwe navigatie die zowel artsen als patiënten snel wegwijs maakt.
  2. De site zou geschikt moeten zijn voor een veel grotere doelgroep, ook buiten het Radboudumc en buiten Nederland, wat inhoudt dat de naam moet veranderen en de huisstijl. Ook vergt dit een opbouw van website, verwijstesten en animaties die verandering van taal moet ondersteunen.
  3. De informatie moet niet alleen op een webpagina maar ook op smartphone en tablets te zien zijn.


Het Radboudumc leverde de content in de verschillende talen aan, Tremani bouwde de responsive website en Panton verzorgde het projectmanagement, design, de gebruiksflow en de user-interface.

Vorige maand is cancergenetics.eu (met een keuze voor Nederlandstalig of Engelstalige informatie) gelanceerd op een internationaal congres en met enthousiasme ontvangen. De overige talen worden momenteel voorbereid.

Samen de zorg verbeteren?
Neem contact op met Jasper Brands