ontwerpers voor de zorg
30 juli 2020

Trachospray CE gecertificeerd

Een patiëntvriendelijke lokale verdoving van de bovenste luchtwegen

Het medisch hulpmiddel Trachospray van Medspray Anesthesia is CE gecertificeerd. Een eerste serie van het product is in juli 2020 geleverd aan het Radboudumc.

Met de Trachospray worden de bovenste luchtwegen op een patiëntvriendelijke manier lokaal verdoofd door de arts of verpleegkundige. Deze verdoving wordt veelal toegepast ter voorbereiding op een bronchoscopie of gastro-enteroscopie.

Panton heeft een bijdrage geleverd aan het product design, het grafisch design en aan de animatie.

Bij de huidige verdovingsmethodes wordt meestal met een spraypompje in de mondholte en keel van de patiënt gespoten. Dit is een onprettige procedure voor de patiënt en daarbij is het voor de arts of verpleegkundige moeilijk om de verdoving gelijkmatig aan te brengen.

De Trachospray beschikt over een ‘fijne mist’- spraytechnologie waarmee het anestheticum wordt omgezet in microdruppeltjes. De patiënt ademt daarmee als het ware de verdoving in via het mondstuk. Dit mondstuk zorgt voor een gecontroleerde toediening van de microdruppels in de mond en keel van de patiënt.

Zo biedt Trachospray comfort voor de patiënt, gebruiksgemak voor de zorgverlener én een consistente gelijkmatige verdoving.

Meer informatie over de Trachospray vindt u op de productpagina of op de Trachospray website.

Meer weten?
Neem contact op met Thamar Verhaar