ontwerpers voor de zorg
11 juli 2022

Voortleven

Ingeborg Griffioen

Op 13 april is onze geliefde Ingeborg het leven uit geschommeld. Haar gemis voelen we dagelijks. Tegelijk inspireert Ingeborg ons om onze missie voort te zetten.

In de afgelopen maanden hebben we vele lieve berichten ontvangen. We hebben niet op ieder bericht kunnen antwoorden, maar we hebben alle berichten enorm op prijs gesteld. We lazen mooie anekdotes over hoe Ingeborg, soms al na een enkele ontmoeting, impact heeft gehad op het leven van een ander. Zo ook op het leven van ons, Pantonners, in de meer dan 10 jaar dat de meeste van ons met haar hebben samengewerkt.

In de laatste maanden van haar leven werd Ingeborg fysiek steeds meer uitgedaagd door de bijwerkingen van de medicatie. Maar door de rust die ze ervoer lukte het haar om er voor anderen te zijn en te blijven werken (wat ze naast musiceren het liefste deed). Ze drukte ons op het hart om op onze eigen manier verder te gaan met Panton. En toch gaan we nu niet heel andere dingen doen. Het zal vooral heel anders zijn.

In oktober starten we met het Europese project 4D PICTURE. In dit project maken we zorgpaden van kankerpatiënten inzichtelijker en eenvoudiger, met behulp van de Metro Mapping. De door Ingeborg ontwikkelde service design methode Metro Mapping is een bundeling van al haar expertise. Haar kennis van design en design research en haar ervaring als mantelzorger en patiënt komen samen in deze methode waarmee gezamenlijke besluitvorming in de oncologie bevorderd wordt. In het 4D-PICTURE project, gaan we haar gedachtegoed inzetten en doorontwikkelen in samenwerking met diverse ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen in Europa.

Panton zonder Ingeborg was lang een onvoorstelbare gedachte. Nu is dit werkelijkheid geworden. Ingeborg leeft voort in ons hart, door haar gedachtegoed en in kleine tastbare dingen. Zo hebben we de Ingebug op reis gestuurd en spelen we geregeld op de contrabas die ze ons schonk als aandenken. Dat voelt goed. En dat gevoel gunde Ingeborg ons enorm, omdat het ruimte geeft aan alle mooie en zinvolle oplossingen die we (gaan) creëren.

Het Panton team

De volgende nieuwsbrief sturen we in september vanaf de Stockholm Design Week. Daarin vertellen we over nieuwe ontwikkelingen én nieuwe collega’s.