Ontwikkeling FFP2 masker met Auping

28 april 2020

Corona protection mask in productie

Door Panton en Auping ontwikkeld masker wordt vanaf deze week geleverd

Toen de berichten over dreigende tekorten aan beschermingsmiddelen ons bereikte, raakte dit ons. We hebben het initiatief genomen om een FFP2 masker voor de zorg te ontwikkelen. Samen met Auping, experts op het gebied van medische technologie en materiaalleveranciers is in 4 weken een corona beschermingsmasker ontwikkeld, geschikt voor productie en CE gecertificeerd. Een dergelijk innovatietraject duurt normaal gesproken meer dan een jaar.

Op 8 april brachten Panton en Auping hierover dit nieuwsbericht naar buiten. Op deze site van Auping worden de meest gestelde vragen over dit masker beantwoord.

Auping heeft de afgelopen weken, in samenwerking met de overheid, DSM en Afpro, hard gewerkt aan de opschaling van de productie. Deze week worden, via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, de eerste maskers geleverd aan zorgverleners.

Meer weten?

Heb je ideeën om tekorten van cruciale hulpmiddelen tegen te gaan en kan je daar ondersteuning bij gebruiken, neem dan contact op met Jasper Brands. We denken graag met je mee.