ontwerpers voor de zorg
UX design Panton

UX
design

We ontwerpen digitale producten die voor patiënten en zorgprofessionals het verschil maken.

Digitale producten en digitalisering vormen ongekende kansen om de zorg te veranderen. Wij zetten UX design in om digitale producten te ontwikkelen die mensen helpen in hun uitdagingen in de zorg en hun gezondheid. Of je nu aan het begin staat van de ontwikkeling van een nieuw digitaal product, of een bestaand product of dienst wilt verbeteren, onze UX designers helpen je graag. We ontwerpen digitale producten die voor patiënten en zorgprofessionals het verschil maken. 

Onze UX designers helpen je graag met:

  • Patient journeys
  • Usability scan / UX review
  • Gebruiksonderzoek en gebruikstesten
  • Conceptontwikkeling en ontwerp
  • Prototyping
  • Usability Engineering voor CE
  • Design prints
  • Ontwikkelen van een Design system

UX design projecten

Evone

Een revolutionele manier van patiënt beademing

Ouder en Kind-centrum WZA

Kinderen laten ontdekken en ontspannen

Asthmaware

Beheers astma als een echte ninja

MonitAir

Zelfmonitoring bij COPD

Deventer Ziekenhuis website

Mensgericht, open en bevlogen

De Beweegcirkel

Tools om meer te bewegen

Copiloot app voor COPD

Krijg grip op COPD

Beter Gezond

Een gezondere levensstijl in 30 dagen

AllerGoGo

Grip op je hooikoorts met een app

Zaans Medisch Centrum online

Binnenkomen met een goed gevoel

Isala apps

Herkenbare apps voor patiënten en zorgprofessionals

We design healthcare

Onze aanpak

Samen met zorgprofessionals, patiënten, hun naasten en ICT-professionals werken we aan succesvolle oplossingen zoals userinterfaces van apps, websites of andere digitale producten. We helpen je om de verschillende gebruikers en betrokkenen te begrijpen door hun behoeftes te verkennen en te doorgronden. We verbinden die behoeftes met organisatiedoelen en technische randvoorwaarden. Middels prototypes worden ideeën tastbaar en concreet gemaakt om getest en verbeterd te worden met de doelgroep.

We helpen je gedurende het gehele ontwikkeltraject met het opstellen van de productvisie, het conceptontwerp, de grafische en interactieve uitwerking, de realisatie en het testen van tussen- en eindoplossingen. Hierbij zijn we gewend te werken volgens de Agile Scrum methodiek.

Medische apps

In de zorg worden apps steeds vaker ingezet om patiënt en zorgverlener te ondersteunen. Als apps voor een medisch doeleinde worden gebruikt, zoals een diagnose stellen of een behandeling ondersteunen, is de kans groot dat de app als medische hulpmiddel wordt gezien. Dan is CE-certificering noodzakelijk. Bij de start van een ontwikkeling bepalen we samen of CE-certificering noodzakelijk is en wat de implicaties zijn voor de ontwikkeling.

CE-certificering voor apps

Wij delen de kennis die we hebben over CE certificering graag. We helpen organisaties met antwoorden op vragen als “Is de app die we ontwikkelen een medisch hulpmiddel?” en “In welke risicoklasse valt het medisch hulpmiddel?”. Panton ontwikkelde de CE tool, een toegankelijke online tool om bedrijven de juiste weg te helpen vinden in de wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en in-vitro diagnostische medische hulpmiddelen.

Samen werken aan de zorg van morgen?
Neem contact op met Mario de Zeeuw