ontwerpers voor de zorg

Isala apps

Herkenbare apps voor patiënten en zorgprofessionals

Interaction design voor het Isala ziekenhuis

De ontwikkelingen op het gebied van eHealth gaan snel. Als topklinisch ziekenhuis vindt Isala innoveren essentieel. Nieuwe eHealth ontwikkelingen wil het ziekenhuis gebruiken om haar patiënten en medewerkers optimaal te kunnen ondersteunen. Dit is mogelijk met een ambitieus en sterk ICT-team dat Isala zelf in huis heeft. Sinds 2016 werkt Panton intensief samen aan de ontwikkeling en het interaction design van apps die het ziekenhuis zelf uitbrengt. De eerste apps zijn in 2017 gelanceerd, waaronder de Isala appwijzer en de Isala app. In de komende periode gaan hier nog meer apps bijkomen.

Isala appwijzer

De appstores kennen inmiddels honderden apps die te maken hebben met gezondheid of zorg. Maar welke app is nu betrouwbaar, goed en geschikt voor de Nederlandse zorg? Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft Isala samen met Panton de appwijzer ontwikkeld. De appwijzer biedt een overzicht van verschillende zorg- en gezondheidsapps die worden aangeraden door de specialisten van Isala.
"Een van de mooiste e-healthprojecten die we doen, vind ik zelf onze Appwijzer"
Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van Isala - in een interview met zorgvisie

Isala app

Het Isala ziekenhuis is verdeeld over vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Voor patiënten en bezoekers is het handig om dan te weten waar je welke locaties kunt vinden, welke bezoektijden waar gelden en om alle contactgegevens bij de hand te hebben. De Isala app helpt daarbij. Daarnaast kunnen gebruikers van de app het laatste nieuws van Isala volgen en ook zelf tips en suggesties aandragen.

Eén familie

Om de apps die door het Isala ziekenhuis ontwikkeld zijn herkenbaar te maken, heeft Panton een visuele lijn voor de userinterface ontwikkeld. De huisstijl van Isala heeft de basis gevormd voor het grafisch design en het interaction design van alle apps. Het stylegrid zorgt ervoor dat de apps, hoewel inhoudelijk verschillend van elkaar, één familie vormen.
Samenwerken aan digitale producten voor de zorg?
Neem contact op met Mario de Zeeuw